سئوالات متداول

سئوالاتی که به طور معمول پرسیده می شود:   

مراجعه کننده محترم سعی بر این داریم که به تعدادی از سئوالاتی که به طور معمول مطرح می شود بپردازیم، لطفا به این نکته توجه داشته باشید که پاسخها جهت استفاده عمومی تهیه گردیده وجهت استفاده و استنادات قانونی مناسب نمیباشد:

1- چرا به مشاور جهت امور مهاجرت نیازمندیم و آیا گرفتن این امر الزامی است؟

استفاده از مشاور برای كمك كردن در تكمیل تقاضا نامه مهاجرت الزامی نیست. گرفتن یك مشاور حقوقی در امر مهاجرت به سه دلیل بسیار سودمند است. اول اینكه قانون مهاجرت یكی از پیچیده ترین بخشهای قانونی كانادا است و مشاور مهاجرت به شما کمک میکند که بهترین روش را در میان روشهای متفاوت انتخاب کنید، دوم، قانون مهاجرت كانادا همه روزه در حال تغییر می باشد و به روز بودن آن حتی برای بسیاری از وكلا و متخصصین مهاجرت مشكل است. سوم، وكلای مهاجرت میتوانند به شما کمک کنند كه تقاضا نامه شما بدون ایراد و با استفاده از بیشترین ظرفیتهای قانونی به صورت مناسب در دستگاه اداری دولتی مربوطه در جریان قرار گیرد

2– هزینه مشاور مهاجرت چه میزان می باشد؟  

این مبلغ به براساس روشهای متفاوت متغیر می باشد که به دو ویژکی بستگی دارد،  به پیچیدگی شرایط متقاضی بهمراه طرحی که برای این شخص مناسب می باشد.

3-آیا متقاضی هزینه دیگری هم دارد؟

بله، یکی هزینه های دولتی است که شامل هزینة رسیدگی به پرونده و هزینة حق اقامت دائم می بشد.  متقاضیانی كه مقصدشان استان كبك است بایستی هزینه ای اضافی به دولت كبك بپردازند.

هزینه دیگر در طرحهایی است که نیاز به تهیه و ارائه برنامه اقتصادی دارد که در این حالت هزینه  براساس پیچیدگی طرحها متفاوت می باشد.

4-آیا شما دارای مجوز قانونی از مراکز مربوطه در کانادا می باشید؟

بله، ما دارای مجوز قانونی به شماره ICCRC#R416207 با 18 سال سابقه کار در این زمینه میباشیم. و شما میتوانید این امر را در سایت مربوط به مشارین قانونی کشور کانادا به آدرس www.iccrc-crcic.ca  پیدا نمایید.

5-آیا مشاورین مهاجرت در رابطه با موفقیت صد در صدی کارشان میتوانند تضمین بدهند؟

خیر، مأمور صدور روادید در اداره مهاجرت صلاحیت و اجازه قبول و یا رد هردرخواستی را بر اساس ارزیابی های جایگزین بدون در نظر گرفتن شرایط متقاضی دارد.مأموران صدور روادید مجازند ارزیابی خود را جهت مشخص شدن احتمال استقرار اقتصادی متقاضیان در كانادا داشته باشند و متقاضی را قبول یا رد كنند.

6-مدت زمان لازم از ابتدا تا انتها جهت مهاجرت چه مدت می باشد؟

این زمان بسته به طرحهای متفاوت متغیر میباشد.

7-اقامت دائمی چیست؟

وقتی كه متقاضی برای مهاجرت به كانادا اقدام می كنند، در واقع آنها برای ویزای اقامت دائم تقاضا كرده اند. اقامت دائم، یعنی وضعیت و شرایطی كه به مهاجر اجازه اقامت قانونی و زندگی در هر كجای كانادا را میدهد. این مدرك با قبول چند مسئولیت ارائه میشود، در صورتیكه دارندة آن برای مدتی طولانی در كشور نباشد قابل فسخ است و همچنین در صورت ارتكاب جرم یا جنایت این مدرك فاقد اعتبار خواهد بود.

8-روشهای تقاضای اقامت دائمی کدام است؟

اقامت دائم به سه دسته تقسیم میشود كه میتوان به ترتیب زیر خلاصه كرد:

  • کارگران ماهر / متخصصین: کارگران ماهر و متخصصین بر اساس مجموعه ای از عوامل ارزیابی میشوند که روش امتیازدهی میباشد و برای نشان دادن احتمال موفقیت اقتصادی در كانادا طراحی شده است.
  • مهاجرین تجاری  : سرمایه گذاران، بازرگانان و افراد با شغلهای آزاد هستند، كه به مفهوم كلی براساس توانائی برای ایجاد كارهای بازرگانی، فرهنگی، هنری، ورزشی و كشاورزی در كانادا انتخاب میشوند.
  • روش خانوادگی: در بعضی از شرایط، به شهروندان كانادا و مقیمان دائم حق تحت تكفل قرار دادن خویشاوندان نزدیك را میدهند.

9-چه كسانی را می توانم در فرم تقاضای خود وارد کنم؟

همسرتان و بچه های تحت تكفل شما می توانند بعنوان همراه در تقاضا نامه شما ثبت شوند. بچه ها (فرزندان) بایستی زیر سن21 سال باشند. اگر فرزندان شما بالای 21 سال هستند، نباید از اتمام تحصیلاتشان بیش از 6 ماه گذشته باشد، همراهان تحت تكفل شما بایستی شرایط پزشكی و امنیتی لازم را داشته باشند. دیگر اعضای خانواه، از قبیل والدین شما، عموماً شامل تقاضا نامه شما نمی شوند ولی شما می توانید به عنوان خویشاوند درجه یك ، بعد از اقامت در كانادا تحت تكفل قرار دهید. متقاضی (همراهان و فرزندان تحت تكفل ) نه تنها در زمان ارائه تقاضانامه بلكه در زمان تایید تقاضا نامه بایستی واجد شرایط باشند.

10- آیا استانهای مختلف كانادا روشهای متفاوتی برای مهاجرت دارند؟

هدف از معرفی سیستم گزینش استانی برآورده كردن نیازهای مشخص مهاجرت در بخشهای ویژه كانادا می باشد. استانهائی كه چنین روشی که برنامه کاندیداتوری استانی نامیده میشود را استفاده می كنند، در جستجوی مهاجرانی با مهارتهای خاص هستند. به بعضی از استانها حق انتخاب یا معرفی كاندید هائی به قصد مهاجرت به استان مورد نظر داده شده است.

استان كبك اختیارات خاصی برای انتخاب كاندیدای مهاجرت در این استان را دارد. این متقاضیان بر اساس شرایط استان کبک انتخاب میشوند و مشروط بر گذراندن معاینات پزشكی دولت فدرال و نداشتن سوء پیشینه هستند. این افراد همچنین ملزم به پرداخت هزینه ای برای رسیدگی بوسیله نمایندگی كبك میباشند.

11-مجوز كار و استخدام با روادید مهاجرت چه تفاوتی دارد؟

مجوز اشتغال به متقاضی واجد شرایط امکان اقامت و كاركردن در كانادا برای مدت زمان كوتاه و محدود اعطا میکند، و معمولاً محدودیتهایی روی این مورد اعمال میشود. داشتن این مجوز به خودی خود منجر به اقامت دائم نمیشود.

12-پس از اینكه روادید مهاجرت من صادر شد چه مدتی باید صبر كنم تا بتوانم وارد كانادا شوم؟

شما باید قبل از اتمام یا انقضاء تاریخ درج شده در ویزای اقامتتان وارد كانادا شوید. معمولاً این زمان یكسال پس از اتمام معاینات پزشكی كامل می باشد. البته ممكن است همیشه به این منوال نباشد، بنابراین به محض دریافت ویزای اقامت تاریخ خاتمه اعتبار ویزا را مورد بررسی قرار دهید. به عنوان یک قانون کلی، اعتبار ویزای اقامت دائم تمدید نمیشود. اگر قبل از تاریخ انقضاء موفق به رسیدن به خاك كانادا نشوید، در نتیجه باید تقاضا نامه ای جدید درخواست كنید.

13-آیا می توانید در مورد عدم سوء سابقه برای من توضیح دهید؟

گواهی عدم سوء پیشینه، سندی است كه تایید می كند شخص سابقة كیفری یا جنائی ندارد. تمامی متقاضیان بایستی این گواهی را از كشورهائی كه از سن ۱۸ سالگی برای مدت ۶ ماه یا بیشتر اقامت داشته اند تهیه كنند. اگر پلیس كشوری از صدور این گواهی امتناع بورزد، متقاضی باید نامه ای مبتنی بر رد تقاضای پلیس برای صدور این برگه را از اداره پلیس آن كشور دریافت كند. گواهی عدم سوء پیشینه بایستی با فرم تقاضا نامه و همراه با مدارك مربوطه و هزینة دولتی ارائه گردد. ادارة صدور ویزا تنها نسخه اصلی گواهی عدم سوء پیشینه را قبول می كند. این برگه تنها ۶ ماه پس از صدور اعتبار دارد.

14-آیا گواهی عدم سوء سابقه همان كنترل سابقه است؟

خیر، كنترل سابقه، متقاضی را از این نظر مورد شناسائی قرار میدهد كه فرد در مسائل جاسوسی، سیاسی، یا تروریستی دست داشته یا بعنوان شخصی خطرناك برای كاناد محسوب میشود یا خیر. كنترل سابقه با برگة سوء پیشینه رسمی پلیس متفاوت بوده و علاوه بر آن می باشد، كنترل سابقه توسط دولت كانادا و بدون دخالت متقاضی انجام میشود.

15-در فكر ازدواج هستم. آیا بهتر است كه قبل از ارائه تقاضای خود ازدواج كنم و یا پس از آنكه ویزای اقامتی خود را دریافت كردم؟

اگر مایلید با همسرتان وارد كانادا شوید، بایستی قبل از ارائه تقاضانامه به كنسولگری و یا در طول رسیدگی به پرونده ازدواج كنید، كه در اینصورت همسرتان نیز خود به خود مقیم كانادا خواهد شد، یعنی وقتی ویزای اقامت را دریافت كردید. اگر می خواهید بدون همسرتان تقاضا كنید، بایستی او را پس از رفتن به كانادا تحت تكفل خویش درآورید.

16-بعد از رسیدن به کانادا چه مراحلی وجود دارد؟

وقتی به كانادا رسیدید، شما باید تاییدیه اقامت دائم را به نمایندة دولتی گمرك و یا نمایندة ادارة مهاجرت در مرز ارائه دهید. ماموران ویزا مدارك سفر شما را بررسی و كنترل كرده و از شما سؤالاتی شبیه سؤالات مهاجرت برای تایید و تصدیق سلامتی شما می پرسند. ماموران دولتی ممكن است از شما مداركی برای اطمینان از داشتنی سرمایه كافی برای اقامت در كانادا بخواهند، سپس اگر در مرز مشكلی نداشته باشید، اجازه ورود شما را بعنوان مقیم دائم تصویب خواهند كرد.

17-افراد وابسته به من چه زمانی می توانند وارد شوند؟

همراهان غیر مستقل قبل از رسیدن متقاضی اصلی نمی توانند وارد خاك كانادا شوند. همراهان تحت تكفل بایستی با متقاضی اصلی وارد كانادا شده و یا بعد از متقاضی اصلی وارد شوند ولی در هر دو مورد، قبل از انقضاء تاریخ مندرج در ویزای اقامت دائم باید به كانادا برسند.

18-آیا پس از اقامت می توانم كانادا را ترك كنم؟

بعد از رسیدن به كانادا، شما می توانید همان روز از كانادا خارج شوید. البته اگر مهاجران برای مدت زیادی در خارج از كانادا به سر ببرند، ویزای اقامت دائم را از دست خواهند داد.

19-تعریف روش افراد متخصص در كانادا چیست؟

ادارة تابعیت و مهاجرت كانادا (CIC) افراد متخصص را به این صورت تعریف می كند : « افرادی كه تحصیلات و تجربه كاری آنها بصورتی است كه آنان را در شاغل شدن و تاًمین مسكن بعنوان مقیم دائمی كانادا ، یاری می نماید. ایراد این روش طولانی بودن آن است و یکی از راههای کوتاه کردن این است که بعد از اینکه این طرح را اقدام نموداید، کاری را با مشخصات خاص پیدا کرده، این کارباید به تایید اداره مربوطه  در کانادا بنام HRSDC برسد و بعد از آن می توان متقاضی را در مدت کوتاهتری به کانادا آورد.

20-تعریف مهاجر تجاری چیست؟

مهاجرین تجاری افرادی میباشند كه میتوانند در كانادا سرمایه گذاری نمایند یا تشكیلاتی را دایر كنند و از آنها انتظار میرود كه در توسعه یك اقتصاد قوی و موفق در كانادا مشاركت داشته باشند. برنامة مهاجرت تجاری قصد دارد تا افراد دارای تجربه در امور تجاری را به كانادا جذب نماید. مهاجرین تجاری بر اساس توانایی آنها در ایجاد وضعیت پایدار اقتصادی در كانادا ، انتخاب میشوند.

21– برنامه های سرمایه گذاری استانی چه میباشد؟

بعضی از استانهای کانادا با اجازه دولت مرکزی برنامه های مربوطه به خود را دارند که هر کدام از آنها جزئیات مربوط به خود را دارند که از حوصله این بحث خارج است که براساس شرایط متقاضی می توان روش مناسب را انتخاب نمود.